Jag hjälper dig


Ert kontor har några år på nacken. Möblerna är slitna, sjukfrånvaron har ökat, belysningen drar för mycket energi, ljuskällorna är för gamla och armaturerna sitter fel (Lisa har fått ont i ryggen, hon sitter snett eftersom datorn står fel och för att hennes skrivbordslampa bländar), toaletterna är ofräscha och mötesrummen är oinspirerande. För att inte tala om hur opersonlig entrén är, där kunden får det första och sista intrycket av ert företag när de besöker er. Växterna är gula och vissna, det finns ingen som hinner ta hand om dem.

Vi bokar ett uppstartsmöte. Här går vi igenom budget och praktiska detaljer som företagskultur, vad ni vill eftersträva, vad ni är mer eller mindre nöjda med i arbetsmiljön. Vi ska inte byta ut bara för att, kan vi återanvända något (tillexempel byta tyg, lacka eller möblera om)? Vi kanske kan fräscha upp toaletterna med enkla medel. Hur gör vi mötesrummen mer användarvänliga och inspirerande… Om vi byter ljuskällor och armaturer minskar vi energikostnaderna och sparar på miljön. Dessutom så blir arbetsmiljön bättre med en proffsig ljussättning. Lisas problem med ryggen kanske försvinner. Små förändringar gör mycket mer än vad man anar.

Jag jobbar fram ett förslag baserat på vårt första möte och besöker er igen. Jag tar med mig ett förslag på ett genomtänkt och harmoniskt kontor som ger en praktisk, lugn och kreativ miljö. Med ergonomisk ljussättning, smarta förvaringslösningar och kreativa mötesrum som kan användas på flera olika sätt. Avslappnande lunchrum för återhämtning och utvalda detaljer som gör personalens dag. Det spelar ingen roll om budgeten är hög eller låg. Allt går.

Vad ger det mig tänker Ni nu? Jo, en kreativ och ergonomisk arbetsplats där personalen trivs och arbetar på ett nytt sätt. Sjukfrånvaron minskar när möbler och belysning placerats rätt. På lång sikt ger det bättre siffror. Win win för alla både för VD:n, personalen, kunderna (som kommer att prata om ert nya fräscha kontor) och miljön. Bra va?

Jag kan lämna det där, eller så anlitar ni mig till att beställa hem material, möbler och inredning samt att iordningställa allt.


Er trädgård är mörk och otrygg. I den mörkaste vintern ser man inte ut när man sitter och äter, men man ser er utifrån. När man går och lägger sig känns det otryggt, är det någon i trädgården, jag hörde något, vad var det? Att gå och slänga soporna känns otryggt. Den fina pergolan där borta skulle vara fin med rätt ljus, dessutom skulle man kunna sitta där längre på kvällarna om den var ljussatt. Ljuskällorna över entrén går sönder hela tiden. Det kanske finns modernare ljuskällor som man kan använda, nej det är för krångligt, vi tar det en annan gång.

Att ljussätta en trädgård behöver inte vara så komplicerat. Det finns många nya ljuskällor som man byta ut i befintliga armaturer och man kan komplettera med nya spännande armaturer och dessutom minska elräkningarna på köpet. Jag vet hur, kontakta mig om ni vill veta mer. Jag arbetar med flera leverantörer och kan hjälpa till med en komplett ljussättning av trädgården. Vare sig det är en gammal eller nybyggd villa med en fullvuxen trädgård eller om ni är i planeringsstadiet och har en jordhög utanför entrén. 


Vår logga skulle behöva en uppfräschning. Ska vi ringa en reklambyrå? Men då kommer de säkert att tycka att vi ska göra om hemsidan och den grafiska profilen. Det har vi varken råd eller tid med nu. Det måste gå snabbt och lätt. Vi skulle behöva en flyer till mässan som vi ska vara med på om en månad. Vem kan göra det?

Jag hjälper mer än gärna till med logotyper, grafiska manualer, förpackningsdesign och rollups för att nämna några exempel. Andra exempel är festprogram eller planscher. Jag sitter inne på många idéer och mycket kreativitet kan jag lova.


Vi ska gifta oss, men det här med att dekorera, det är inte vår grej. Jag skulle vilja ha ett roligt festhäfte, kanske ett vigselprogram och skyltar som visar var toaletterna finns, och bordsplacering, det måste vi ha. Helst ska allt vara i samma stil. Vi måste dekorera platsen där vigseln ska äga rum och hur ska vi duka? Ska vi dekorera scenen? Hur ska det se ut vid brudskålen? Finns den någon som kan rodda detta?

Finns det något härligare än bröllop? Jag kan hjälpa till med det ovan och mer därtill. För är det något jag brinner för så är det bröllops koordinering. Vill ni ha inspiration till dukningar och trycksaker så har jag en hel del att visa er om ni anlitar mig.


Varför säljer vissa varor så dåligt i vår butik? Ljuset i provrummen är helt fel, man ser blek och glåmig ut. Vem vill köpa kläder då? Den bruna tröjan ser grön ut. Varför köper ingen just den skruven, matvaran, hudvårdsprodukten eller trädgårdsspaden? Hur kan vi göra kassadisken mer tilltalande och öka merföräljningen på de ytorna? Kan vi komma på lösningar för kampanjer som inte tar för lång tid att byta ut efter säsong? Vi måste fräscha upp vårt skyltfönster, tänk om vi hade någon som kom och gjorde det åt oss vid varje säsong. Så att det ständigt känns nytt, fräscht och levande. Dessutom är ljuset helt fel där, produkterna framhävs inte. Skyltfönstret lockar ju in kunderna i butiken. Hur ska vi skylta för att kunderna lättare ska hitta rätt, vi har ju så många och lika varor men med olika funktioner? Vi kanske inte alltid hinner hjälpa kunderna, då är skyltning a och o så vi inte tappar kunden.

Jag har flerårig kunskap inom konceptdesign, butiksinredning och ljussättning av butik (inom de flesta områden som tillexempel bensinmackar, dagligvaruhandel, bygghandel, sport- och modebranschen med flera). Det finns så många ”knep” som leder till ökad försäljning. Små saker som man kanske inte tänkt på. Vill ni ha hjälp med design av butiksinredning eller av ett kampanjtorg vid entrén så har jag många idéer till det. Det ska vara en upplevelse att gå runt i en butik. Hur gör man för att få in kunderna i butiken? Dessutom så kan vi mäta försäljningen efter att vi kollat över butiken. Ytan i skyltfönstret, det är något som man kan boka in mig att sköta kontinuerligt, även kampanjytorna. Både vad det gäller skyltar, inredning och ljussättning. Tänk vad produkter man skulle sälja om man lade ner lite kärlek på provrummen också.


Mina kunder är så spända när de ska på tandläkarundersökning hos oss. Ett harmoniskt väntrum och en välkomnande entré skulle nog få dem lite avstressade och på andra tankar. 

Inredning, ljussättning och psykologi hör ihop. Vare sig det är i privat eller offentlig miljö, inom tillexempel sjukvården eller äldreomsorgen så kan inredningen bidra till en bättre upplevelse. Läs mer under referenser, där personalen på Tand(an)laget berättar om vad ljussättningen av deras mottagning gjort.