CV

År 1985, då föddes jag. Redan som 5-åring började jag flytta om i mitt rum. Jag skissade på nagellacks ställ och min pappa som är snickare (hur bra är inte det?) fick bygga dem åt mig. Tvättstugan blev en kreativ ateljé eller verkstad, där målade jag tavlor, renoverade gamla möbler och skapade så fort jag fick tid över. Någonstans där började min kreativa resa. Sedan har det rullat på.


2001-2004 | Konst- och formgivning på Tingsholmsgymnasiet i Ulricehamn.

Jag hade sedan länge bestämt mig för att jobba med inredning och formgivning, men under denna utbildning bestämde jag mig för att bli vassare och utbilda mig till ljusdesigner, för att kunna erbjuda något som sticker ut inom inredningsbranschen.


2004-2006 | Ljusdesign på Ingenjörshögskolan i Jönköping.

Här öppnades en helt ny värld upp för mig. Tänk vad mycket man kan göra med belysning, både inom- och utomhus. Hur man kan skapa vackra miljöer med rätt ljussättning. Med en genomtänkt ljussättning får man trygghet och sparar energi samtidigt som den är estetiskt tilltalande. Man kan skapa olika stämningar och funktioner med rätt belysning.


2005 |Examensarbete på Ljushögskolan – Ulricehamns Kallbadhus.

Ett riktigt drömprojekt där många möjligheter öppnades upp för mig. Jag satt med i styrelsen och var med vid framtagningen av i princip allt visuellt på huset ihop med stadsarkitekten. Färgval, möbler, inredning, utformning och ljussättning. Jag lärde mig mycket av det här projektet.


2006 | Eget företag inom belysningsplanering och inredning, vid sidan av mina anställningar.

Jag fick många förfrågningar och uppdrag efter att ha ljussatt Ulricehamns Kallbadhus så nu var det dags att starta ett eget företag, Husijus blev företagsnamnet. Jag åkte runt i Sverige och föreläste om hur man ljussätter med LED, (det fanns många frågor kring det när det var nytt). Jag frilansade och designade lampor åt ett företag. Jag ljussatte privata hem, offentliga miljöer, parker och fasader. Jag inredde olika miljöer åt företag och privatpersoner.


2005-2009 | Produktutvecklare på Svedbergs i Dalstorp AB.

Jag utvecklade badrumsmöbler, tillbehörs serier och belysning för badrumsmiljöer. Jag jobbade även med framtagning av kataloger och förberedelser inför fotografering, jag skötte utställningen ihop med marknadsavdelningen och produktutvecklings avdelningen som jag ingick i. Där fick jag lära mig mycket om hela processen från idé till färdig produkt och hur man gör för att få ut produkten på marknaden på bästa sätt. 


2009-2010 |Produktutvecklare och innesäljare på Götessons Industri AB.

Jag utvecklade belysning och skärmväggar för kontor och var med och designade mässmontrar. Jag var delaktig i katalogframtagning och planering av aktiviteter.


2010-2016 |Inredare, designer och ljusdesigner på Hestra Inredningar AB.

Jag ansvarade för utställningen, kontoren och utvecklade spännande butikskoncept åt olika kunder. Det kunde vara allt från bensinmackar till klädkedjor. Jag älskade den variationen. Jag specialdesignade butiksinredning och ljussatte butiker, allt för att öka försäljningen, skapa personliga butiker och för att få en bra upplevelse av butiken både för kunden och personalen som arbetar i butikerna. Det är en hel vetenskap hur man planerar en butik för att det ska bli så bra som möjligt. 

Jag jobbade ihop med produktutvecklings teamet. Eftersom jag arbetat som produktutvecklare tidigare vad det spännande att jobba med design och konceptutveckling och sedan lämna över till produktutvecklingen. Det är viktigt att tänka på funktion, teknik och estetik. Miljöfrågor är viktiga för mig och hur man kan ta tillvara på så mycket som möjligt av materialet vid produktion för att undvika spill och onödiga kostnader. Även hur man konstruerar produkter för att minska onödiga fraktkostnader. Jag ritade många mässmontrar både åt kunder och åt Hestra Inredningar.


2016-2017 |Space Manager på Skydda PPE.

Här höll jag bland annat i arbetet med att ta fram ett nytt butikskoncept för Guide ihop med inredning och kampanjer till de andra varumärkena inom Skydda (L.Brador och Zekler). Under 2018 byggde vi upp och lanserade den nya butiksinredningen och konceptet runtom i Norden.


2017-2019 | Marknadskoordinator på Guide Gloves AB.

Inom Bergman & Beving koncernen. Jag jobbade brett inom marknad. Jag ritade upp, designade och inredde mässmontrar, höll i event, konstruerade butiksinredning och kampanjmaterial (POS). Jag producerade trycksaker, tog fram förpackningsdesign, skötte sociala medier och höll i event mm. Jag ansvarade för säljmaterial och var delaktig i arbetet för Guides nya varumärkesplattform ihop med en reklambyrå.


2017 | Grafisk Design Start på Berghs School Of Communication.

Jag ville bli vassare på grafisk design, något som alltid varit ett intresse för mig. Vid sidan av arbetet på Guide läste jag en distanskurs kvällstid.


2019 | Jag satsar på mitt eget företag på heltid.

Det här är en dröm som jag haft sedan 2006, men jag har inte tagit steget, förrän nu. I samband med detta byter företaget namn från Husijus till Mia Wengbrand AB. Du följer väl med på min resa?


Program

  • CAD | Autodesk Inventor, Inventor Studio, ArchiCAD
  • Mockshop
  • Photoshop
  • Indesign
  • Illustrator
  • Lightroom
  • SketchUp